Ingrediënten:
4 schnitzels
1 ui
100 gram spekblokjes
250 gram champignons
1 paprika
2 teentjes knoflook
250 ml bouillon
200 ml crème fraîche
2 eetlepels tomatenpuree
tabasco of hete pepersaus
paprikapoeder (scherp)
peper, zout
evt. geraspte kaas
Bereiding:
Schnitzels kruiden met zout en peper en in een ingevette ovenvorm leggen.
De in blokjes gesneden ui en de geperste knoflook aanbraden in een pan. Dan de spekblokjes toevoegen . Daarna de in blokjes gesneden paprika. Als dit een beetje gaar is, dan de schijfjes champignons erbij.
Zodra alle groenten gaar zijn, de bouillon erover gieten. Meng de crème fraîche en de tomatenpuree, kruid dit met de tabasco, zout , peper en de paprikapoeder en roer dit door het groenten mengsel.
Laat dit garen bij 170 graden ( hete lucht) en 200 graden ( onder en bovenwarmte) in ongeveer 20-30 minuten.
Houd je van kaas, dan kun je wat geraspte kaas toevoegen in de laatste 10 minuten.
Lekker met brood, pasta, rijst of aardappelen.
EET SMAKELIJK PIRI