De Silvesterloop op Oudjaarsdag is een onmiskenbare traditie in De Lege Geaën!

Sinds 2002 lopen en rennen we samen en, na twee jaar lopen wegens corona, zijn we in 2024 toe aan de 20e editie!

Dit is een evenement waar iedereen van harte welkom is om sportief het oude jaar af te sluiten.

Ontmoet je buren en vrienden, drink samen gezellig iets in de Trilker in Poppenwier (de start- en eindbasis) en steun een goed doel in de regio.

Wat een win-win!

Het is bijzonder dat deze loop al zo lang bestaat. Tsjeard Bakker uit Gauw is al die jaren de grote drijfkracht achter het evenement. Hij lanceerde dit idee ooit om wat meer publiek naar het café in Poppenwier te trekken, geïnspireerd door de Duitse traditie. Wie had gedacht dat het ook zo’n traditie zou worden in De Lege Geaën?

De route blijft elk jaar bijna hetzelfde, met één spannende twist: dit jaar kunnen hardlopers zich ook wagen aan de 18 kilometer! Dit was een grote wens van velen, dus trek je hardloopschoenen aan en sprint langs de Griene Dyk. En maak je geen zorgen, er zijn weer genoeg hapjes en drankjes langs de route!

De presentatie bij de Trilker is dit jaar weer in handen van de fantastische Gerrit van der Leeuw. En laten we de geweldige vrijwilligers niet vergeten – zonder hen is er geen Silvesterloop mogelijk!
Maar let op: voor Tsjeard Bakker is 2024 echt zijn allerlaatste jaar als organisator van de Silvesterloop.

Dus, wie wil het stokje overnemen? Misschien kan hij dan eindelijk zelf een keer meelopen, want dat is nog nooit gebeurd!

Heeft u nog vragen, wilt ons sponsoren of kunt u ons helpen als vrijwilliger?
Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Froukje Kooistra (06-27094013)
Tsjeard Bakker (06-53637404)