Ingrediënten:

1 grote bloemkool
2 uien
1 kg gehakt
100 gram spek ( blokjes )
3 eieren
50 gram kwark
50 gram geraspte kaas
2 eetlepels mosterd
Zout
1 theelepel kummel
1 theelepel marjoraan
1 theelepel paprikapoeder
Peper
200 gram bacon
Beetje vloeibare boter

 

Bereiding:

Maak de bloemkool schoon en verwijder de stronk ( ook van binnen ). En zorg dat de bloemkool verder heel blijft. Gaar het 10 minuten in gezouten water. Laat afkoelen.

Snijd de uien in blokjes. Vermeng dit met het gehakt, de spekblokjes, eieren, kwark en kaas.

Kruid het met de mosterd, zout, peper, kummel, marjoraan, paprikapoeder.

De oven op 180 graden ( hete lucht op 160 graden). Vul de bloemkool nu met het gehaktmengsel en leg het daarna in een ovenvorm..

Het overgebleven gehaktmengsel over de bloemkool glad strijken en afdekken met plakken bacon.

De bloemkool met vloeibare boter bestrijken en in de oven ongeveer 60 minuten bakken.

Af en toe nog even met wat boter bestrijken tijdens de baktijd.

Serveren met aardappelpuree.