Ingrediënten:

 1,5 eieren
125  gram suiker
25  gram meel
25  gram maïzena
0,5   tl bakpoeder
0,5 liter melk
100  gram ( melk) rijst
3 blaadjes gelatine
300 ml slagroom
1,5 pakjes klopvast
250  gram frambozen
0,5 pakje taartina
75 ml frambozen of aardbeiensap

Deze taart moet een nacht in de koelkast opstijven!!!

Bereiding:

De oven op 175 graden of 155 graden ( hete lucht) .
De eieren splitsen. De eiwitten met 1,5 eetlepels water stijf slaan. Dan 50 gram suiker toevoegen en  verder opslaan tot de suiker is opgelost. Dan het geklutste eigeel toevoegen.
Het meel met de maïzena en 0,5 tl bakpoeder mengen. Dan voorzichtig bij het eischuim onder spatelen.
Een springvorm ( 26 cm ) , de bodem met bakpapier bekleden en daarna de deegmassa erin doen.

In 25-30 minuten gaar bakken. Uit de oven halen en laten afkoelen.

De melk koken. De rijst toevoegen en onder roeren ongeveer 25 minuten gaar laten worden.
75 gram suiker toevoegen , laten oplossen en dan laten afkoelen.
Gelatine inweken, uitdrukken, oplossen en dan in de warme melkrijst laten oplossen. Goed roeren, anders zijn er klontjes.

Zodra de massa begint op te stijven, dan de slagroom met de klopvast opslaan en voorzichtig bij de massa voegen.

Een taartring of de ring van de springvorm om de taartbodem leggen. Daarop dan de melkrijst uitstrijken. Dit dan een nacht in de koelkast laten opstijven.

Dan de frambozen erop leggen . Meng de taartina met 75 ml frambozen of aardbeiensap en nog 50 ml water. Zodra dit een gladde massa is, kan het over de frambozen geschonken worden.

Laat het nog 60 minuten koud staan.

LEKKER ETEN                    
PIRI