Ingrediënten:

1 focaccia ( of ciabatta brood ) 1 dag oud

400 gr cherrytomaten

2 mozzarella (  of mini-mozzarella)

Handje verse basilicumblaadjes

180 gr gegrilde paprika ( uit pot )

1 rode ui

Scheutje witte wijnazijn

( evt aanvullen met komkommer, kappertjes, ansjovis of olijven)

 

Dressing:

50 ml olijfolie

3 eetlepels rode wijnazijn

1 teentje knoflook

Zout en peper

 

Bereiding:

Schil de ui en snijd in ringen. Doe deze in een kom en doe daar een scheutje witte wijnazijn bij. Vul aan met heet water tot de uien onderstaan.

Laat de gegrilde paprika uitlekken en snijd dan in stukjes. Doe in een kom. Doe daar de gehalveerde cherrytomaten bij.

Snijd het brood in blokjes ( niet te klein) en doe dit ook in de kom, meng goed.

Maak de dressing en giet over de tomaten, brood en paprika. Giet de uien af en voeg ook toe.

Dan mini mozzarella of de in stukjes gesneden mozzarella toevoegen.

Als laatste de verse basilicumblaadjes. Laat dit minimaal 1 uur afgedekt staan zodat de smaken in elkaar kunnen trekken

 EET SMAKELIJK                                  

PIRI