Ingrediënten:
1 focaccia ( of ciabatta brood ) 1 dag oud
400 gr cherrytomaten
2 mozzarella ( of mini-mozzarella)
Handje verse basilicumblaadjes
180 gr gegrilde paprika ( uit pot )
1 rode ui
Scheutje witte wijnazijn
( evt aanvullen met komkommer, kappertjes, ansjovis of olijven)
Dressing:
50 ml olijfolie
3 eetlepels rode wijnazijn
1 teentje knoflook
Zout en peper
Bereiding:
Schil de ui en snijd in ringen. Doe deze in een kom en doe daar een scheutje witte wijnazijn bij. Vul aan met heet water tot de uien onderstaan.
Laat de gegrilde paprika uitlekken en snijd dan in stukjes. Doe in een kom. Doe daar de gehalveerde cherrytomaten bij.
Snijd het brood in blokjes ( niet te klein) en doe dit ook in de kom, meng goed.
Maak de dressing en giet over de tomaten, brood en paprika. Giet de uien af en voeg ook toe.
Dan mini mozzarella of de in stukjes gesneden mozzarella toevoegen.
Als laatste de verse basilicumblaadjes. Laat dit minimaal 1 uur afgedekt staan zodat de smaken in elkaar kunnen trekken
EET SMAKELIJK
PIRI