RUNDERMEDAILLONS MET RODEWIJNSAUS, KNOLSELDERIJPUREE EN RÖSTI ( 4 PERSONEN)
Ingrediënten:
4 rundermedaillons van ong. 160 gram
4 reepjes bacon
16 sjalotten
1 eetlepel honing
50 gram boter
300 ml rode wijn
Takje tijm
1 selderijknol
1 eetlepel boter
1 theelepel citroensap
100 gram crème fraîche
Scheutje slagroom
2 grote aardappels
Zout en peper
Olie
(nootmuskaat)
Bereiding:
Rundermedaillons omwikkelen met bacon en dan binden met keukengaren.
In een pan met olie aanbraden. Met zout en peper op smaak brengen en later in de oven bij 180 graden in 10-12 minuten garen.
De sjalotten pellen, in de lengte halveren en dan in plakjes snijden.
Aanbraden in een pan met boter. Honing toevoegen. Met rode wijn afblussen en de tijm toevoegen.
Op smaak brengen met zout en peper. Deksel op de pan en laten garen. Daarna laten indikken, tot er een mooie saus ontstaat.
De selderijknol schillen, in grove blokjes snijden en in zout water 20 minuten laten garen.
Afgieten en het vocht uit de selderij drukken. Dan de crème fraîche, slagroom en citroensap erbij.
Dit met een pureerstaaf , fijn pureren. Op smaak brengen met zout en evt. nootmuskaat.
Aardappelen wassen en schillen. Fijne streepjes raspen. Het dan in een pan met olie van beide zijden bruin bakken. Uitlaten lekken en voorzichtig bestrooien met wat zout.
Dan het bord opmaken.
EET SMAKELIJK EN FIJNE FEESTDAGEN PIRI